Deborah Cerrens
Theater Zazoe / Les Zazous


De acteurs

Deborah Cerrens

Geboren en opgegroeid te Gent.  Reeds op school was Deborah geïnteresseerd in toneel, zij speelde mee in de verschillende toneelstukken in het Atheneum.  Later speelde ze mee in het theateratelier in Tourcoing, onder leiding van Fabrice Cuvillier, samen met Patrick Renard.  Met Theater Exces in Gent speelde ze mee in het straattheater met "Les Hybrides vertes".  Ze speelde kindervoorstellingen met een clownsduo, waarbij zij de zogenaamd 'slimmere' clown was.  Aan de Kleine Academie te Brussel volgde ze een eerste jaar theateropleiding. Ze vervolgde een theateropleiding in Parijs, aan de Cours Florent, gedurende de daarop volgende twee jaar.
In 2007 begeleidde ze een socio-artistiek theaterproject "De vrouwen", waarbij vrouwen afkomstig uit 5 verschillende landen vertelden hoe het was om als vluchteling/asielzoeker/migrant hier in België toe te komen.  Dit project ontstond onder de vleugels van de Vieze Gasten te Gent.  Na dit project sloten allerlei mensen zich bij de groep aan, ook mannen, en kreeg de groep een nieuwe naam, "Plon géneral".  Ondertussen werd Theater Zazoe gecreëerd vanuit de samenwerking met Hans Mortelmans.  


***Patrick Renard

Patrick is geboren te Rijsel en kwam naar Gent wonen om met Deborah samen te leven. In Tourcoing speelde hij theater in een theateratelier, geleid door Fabrice Cuvillier.  Later volgde hij het eerste jaar van de theateropleiding in de Cours Florent te Parijs.  Hij liet zich daar opmerken dankzij zijn komisch talent bij docenten en mede-studenten.  In de film 'Extension du domaine de la lutte' van Philippe Harel, naar het gelijknamige boek van Michel Houellebecq, speelde hij een figurantenrol.  Patrick is een gepassioneerde cinefiel.  Elk jaar gaat hij trouw naar het Filmfestival in Cannes en het Filmfestival in Deauville om daar een maximum aan films te zien. 
Patrick is een natuurtalent, een komisch acteur die menig publiek aan het lachen kan brengen.

 

***
Hans Mortelmans

Hans werd geboren te Lier in 1970 en groeide op in Wommelgem, niet ver van Antwerpen.  Op jonge leeftijd toonde hij reeds veel belangstelling voor muziek (orgel, accordeaon, viool, gitaar).  In 1994 verhuisde hij naar het Oost-Vlaamse Zevergem waar hij in alle stilte begon met het schrijven van liederen in de volkstaal.  Hij studeerde drie jaar zigeunergitaar bij Koen De Cauter alvorens een duo te vormen met chansonnier André Roels.  In 2003 richtte hij met de Brusselse zanger Pierre Christiaens en zijn schoonbroer, de gitarist Lodewijk Dedain, Bal Tabarin op, een swingend kwintet in Trenet-stijl. 
In 2005 zette hij Hans Mortelmans & Groep op de rails.


***
 Pieter Vanaudenaerde

Pieter is geboren en opgegroeid in Menen en kwam op latere leeftijd naar Gent wonen. Pieter stond gedurende 8 jaar mee aan het roer van De Figuranten.  Aan de hand van sociaal-artistieke projecten brachten ze in en rond de grensstad Menen (zuiden van West-Vlaanderen) mensen in beweging om vanuit hun eigen verhaal en kracht los te komen van het dagdagelijkse.  Samen met een team van enthousiaste deelnemers en vrijwilligers bereiken ze via theatervoorstellingen, expo's, workshops, ... jaar na jaar een breed publiek.  Een project zoals de "Autorenbaan" werd gelanceerd op de 22ste editie van het Internationaal Straattheaterfestival Zomer 2009 in Menen. Door het grote succes werd beslist om het project de daarop volgende jaren te herhalen.  Samen met Muziektheatergezelschap Braakland/Zhe Bilding werd een 'rockende' voorstelling gemaakt,  "Luide muziek".  "De Rode Vrijbus", een verbouwde lijnbus, voor het eerst op de Belgische wegen onder het motto 'als de mensen niet naar de kunst komen, komt de artistieke actie naar de mensen toe'.  Dit zijn maar enkele van de vele succesvolle sociaal-artistieke projecten waar Pieter zijn schouders onder zette. 
Voor de voorstelling "Lucht" door Plon géneral kwam een eerste samenwerking tot stand tussen Pieter en Deborah.  Pieter was hierbij niet enkel decorontwerper en scenograaf, maar ook acteur in deze grappige voorstelling van "Le bourgeois gentilhomme", omgezet naar de hedendaagse samenleving.  De basis voor een latere samenwerking voor Les Zazous was gelegd.  
HomeTheater ZazoeLes ZazousContactDe acteursFoto's